lördag!

Idag skulle vi få sluta halv 2 eftrersom det var lördag men vi valde att jobba hela dagen istället, finns endå inte så jätte mycket annat att göra här :) Imorse så lindade vi fölets ben med värmebandage och gjorde rent såret på ponnyns underläpp efter hunden bet honom! Vi har några sjuklingar att ta hand om :D
Sen mockade vi litegrann och tog 2 ung hingstar till skritt maskinen, det gick ju inte så bra, jävla tok hästar typ stegrar å kastar sig typ på en :/ lite läskigt.. men när vi väl fick dit dom så sprang dom runt å tokade sig i skrittmaskinen å skulle bita sönder den å sparka å hoppa runt! Så vi lät dom gå där en bra stund så dom fick av sig lite energi.
Sen så imorse såg vi att myrorna hade bosatt sig med oss i vår lägenhet och ätit upp Emmas chips! så vi fick städa i lägenheten å slänga alla sopor och sånt plus att i köket rann inte vattnet ner riktigt så det gick knappt att diska, så dom fick fixa det åt oss men sen så hade han inte skruvat åt riktigt så allt vatten åkte ut på golvet.. hahah det går verkligen bra för oss här :)
Så har vi borstat å friserat shettisarna lite mer idag, dom börjar se ut som hästar nu, istället för getter :D 

Vi har också börjat vänja två hästar med träns och jord, så vi kanske kan hoppa upp på dom om någon dag om vi har tur :) Cancan och Klara! Två syskon som är 4 och 6 år, jätte gosiga! Dom är avkommor av Katún, fånghästen. Ingen av dom reagerade knappt när vi drog åt jorden, och bettet var väll lite otäckt men dom tuggade ett tag, så borstade vi samtidigt på dom sa att dom skulle slappna av och det gjorde dom. Dom stod där så snälla som om dom var födda i träns :)  

 


 

Electron i skrittmaskinen, gaaalen





Klara med jorden på :)



Klara med tränset :) så söt å duktigt



Cancan och emma :) Gott med bett!

Sen har vi borstat Mona lisa och amulett, jätte gosiga dom med :)
och fodrat alla hästar nu på kvällen innan vi slutade
nu ska vi äta tacos och se på melodifestivalen! :)

Kommentarer
Postat av: lars-ove

Va roligt. Tänk nu på att det kan vara bra att även longera med salel och inspänningar innan man sätter sig upp på hästen för att alla spänningar skall släppa. Normalt så spänner vi in hästarna vid longering för att få en avslappnad överlinje där hästen arbetar med ryggen. (rakrikning) När hästen sen känns avslappnad så har medhjälparen hästen i longerlina och ryttaren sätter sig upp om hästen eventuellt skulle stegra. Ryttaren börjar sen med att se till att hjälper för frammåt och stopp fungerar ( kan även använda rösten till att förstärka hjälperna)



Jag ser att ni använder achemgrimma ( tänk på permolarerna, ni kan även känna lite om det är lite vassa kanter. ni vet ju vart.



Jag känner mig som en pappa. ( tjatig) men jag är övertygad på att det kommer att gå jätte bra.

2010-02-13 @ 19:36:05
Postat av: jenny

vad lyxigt att få jobba med arabhästar! Underbara & speciella

2010-02-14 @ 16:02:18
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0